Färskostfylld köttfärslimpa



Såhär gjorde jag på ett ungefär.

Ca 4 port

Köttfärslimpan:

Ca 500 gram nötfärs
1 ägg
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
Några droppar kalvfond
Salt,svartpeppar,lökpulver
1 /2 ask Philadelphia(tomat och pesto)

Gör såhär:

Blanda mjölken med ströbrödet och kryddorna.
Låt svälla i ca 10 min.
Blanda under tiden ihop färsen,ägget och kalvfonden.
Ha sedan i ströbrödsblandningen och blanda om ordentligt.
Forma till en limpa och lägg den i en ugnsform.
Gör en ingropning i mitten längs hela limpan.
Fyll med lite av färskosten och nyp ihop med fingertopparna tills limpan blir helt slät.
Ringla lite flytande margarin över limpan.
Blanda sen gärna lite kalvfond med ett glas vatten och häll över och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 45 min-1 timme.

Såsen:

Skyn från formen
1 dl vatten
Resten av philadelphian
1 dl matlagningsgrädde
Några skvättar kalvfond
En skvätt soja
Salt,svartpeppar
Ljus maizena redning

Blanda ihop.Låt såsen koka upp och red av med maizena.
Det serverades med ugnsrostade rotfrukter som jag hade olivolja,flingsalt och grovmalen svartpeppar på,och en sallad.

/Veronica




Limefilé



4 port

500 g fläskfilé
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl crème fraiche (jag använder lätt cremefraiche)
2 msk konc kalvfond (jag hade i ytterligare några droppar)
1/2 – 1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 msk honung (jag hade i ca 1/2 msk extra)
strimlat skal och pressad saft av 1 lime

Gör så här

Skär köttet i skivor och krydda med salt.Bryn dem i smör i en stekpanna.
Vispa ihop vatten,crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja,honung,limeskal och saft i en låg vid gryta.
Lägg i köttet och låt det puttra ca 5 min.
Jag redde av såsen lite då jag tyckte den blev lite tunn av limesaften.
Servera med couscous eller ris och grönsaker.



/Veronica

Fiskgratäng med dill och citron



2 port

1 liten pangasiusfilé
Citronpeppar

Såsen:

1 msk flytande margarin(tycker det är så smidigt)
2 msk mjöl
2,5 dl mjölk
1/2 fiskbuljongtärning
Ca 1,5 dl hackad dill
Saften av 1/2 citron
Salt,vitpeppar

Gör såhär:

Häll i smöret i en tjockbottnad kastrull.
Blanda med mjölet och häll i lite mjölk i taget.
Låta koka upp.
Smula i buljongtärningen och ha i dill och citronsaft.
Krydda.

Häll lite av såsen i en ugnsform och lägg fisken ovanpå.
Krydda med citronpeppar och häll resten av såsen över fisken.
Spritsa potatismos runt om.
Gräddningstid beror på hur stor och tjock fisken är men min lilla tunna filé fick vara inne i ca 20-25 min.

Potatismos:

3-4 potatisar
Flytande margarin
Mjölk
Salt,peppar,muskotnöt
1/2-1 äggula

Gör såhär:

Skala potatisarna och skär dom i mindre bitar.
Koka tills dom är mjuka.
Häll av vattnet och häll tillbaka potatisen i kastrullen igen.
Ringla i lite flytande margarin(eller ha annat margarin)
Vispa med elvisp och tillsätt mjölk,lite i taget till ett mos.
Inte för löst eftersom det ska i en äggula efter också.
Krydda.

/Veronica

Pastasallad med lax



Jättesmaskig sallad.

Detta hade jag i:


*Fullkornspasta penne
*Sallad
*Körsbärstomater
*Gurka
*Paprika
*Kidneybönor
*Fetaost
*Mango i tärningar(finns i frysdisken)
*Naturella cashewnötter(som jag rostade i en stekpanna)
*Portionsbitar lax (som jag stekt i ugnen med olivolja,salt och peppar och sedan skurit)

Dressing:2 dl matyoghurt blandat med ca 1/2 dl mangoraja

Servera med t.ex ett mjukt bröd eller grissini.

/Veronica

Kycklinggryta med mango



2 port:
300 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
salt, peppar
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek
10 cm purjolök
1 msk mango chutney
1 dl lätt crème fraiche
75 g fryst mango
Gör så här:

Skär kycklingen i bitar och bryn runt om i en stekpanna med smör.Salta och peppra.
Tillsätt vatten,fond, sambal oelek, strimlad purjolök,mango chutney och crème fraiche.
Låt småkoka i 5 minuter.
Lägg i mango och låt koka upp.Smaka av.

Servera med ris och grönsaker

/Veronica

Sparris och Västerbottenpaj



Pajdegen:

3 dl vetemjöl
125 gram margarin
3 msk vatten

Gör såhär:

Blanda ihop ingredienserna (gärna i en matberedare) till en smidig deg.
Låt degen stå i kylskåp ca 30 min.
Mjöla ett bakbord och kavla ut till degen en rundel.
Tryck ut i en pajform.
Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen på 200 grader i 10 min.

Fyllningen:

Nästan en knippe färsk sparris
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 dl riven Västerbottenost
1 dl pinjenötter
Salt,svartpeppar

Gör såhär:

Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 min.
Skär bort den hårda nedersta delen och skär den sedan i ca 2 cm stora bitar.
Lägg sparrisen i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde.
Ha i kryddorna och osten.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och ha i smeten.
Häll allt över sparrisen och ställ in i ugnen på 200-225 grader i ca 25-30 min tills äggstanningen är fast.
Servera med en färsk sallad.

/Veronica

Köttfärscrépes



Pannkakssmet
Ca 8 stora pannkakor:

2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl(1 dl graham resten vetemjöl)
1/2 tsk salt
1 msk smält margarin eller flytande

Gör såhär:

Vispa upp äggen.
Ha i hälften av mjölken och hela mjölmängden.
Vispa tills det blir klumpfritt och ha i resten av mjölken,saltet och smöret.
Stek i flytande margarin på medelvärme.
Låt svalna.

Köttfärsåsen:

Ca 4-500 gram nötfärs
1 gul lök
Ca 500 gram passerade tomater
Ca 2-3 msk tomatpuré.
1 köttbuljongtärning
Salt,svartpeppar,torkade örtkryddor(basilika och oregano)
Redning(lite mjöl utrört i lite vatten)

Gör såhär:

Hacka löken och bryn lätt i flytande margarin i en stekpanna på medelvärme.
Ha i köttfärsen och stek den tills den blir färdig.
Häll i passerade tomater,tomatpuré och buljongtärning.
Krydda och smaka av.
Red ev av med lite mjöl utrört i vatten så såsen blir ganska tjock.
Låt svalna.

Ha på lite köttfärsröra på varje pannkaka och rulla ihop.
Lägg i en smord ugnsform.Toppa med riven gratängost.
Servera med en sallad.



/Veronica

Skinklasagne



Lasagne är jättegott men det är kul att variera sig lite från den klassiska köttfärslasagnen med ostsås.

Ca 3 port

Ca 8 ganska stora färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
Ca 180 gram strimlad skinka
500 gram passerade tomater
Ca 2-3 msk tomatpuré
Ca 1 dl matlagningsgrädde
Salt,svartpeppar,pizzakrydda
6 lasagne plattor(gärna fullkorn)
Riven gratängost

Gör såhär:

Hacka champinjonerna och pressa vitlöken.
Bryn i en stekpanna.
Låt sedan skinkan bryna med en stund.
Häll i passerade tomater,tomatpuré och matlagningsgrädde.
Smaka av med kryddor.

Häll lite av skinksåsen i en ugnsform så att det täcker botten.
Varva sedan med plattor och skinksås.
Avsluta med skinksås överst och toppa med riven ost.
Vill man ha en högre lasagne får man göra mer skinksås ;-)

Servera med en sallad.



/Veronica


Champinjonsoppa med krutonger och bacon



Sååå gott!!!
Såhär gjorde jag på ett ungefär.

2 port

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 200 gram champinoner (skulle jag tro)
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde (laga lätt 7%)
Salt,svartpeppar

Gör såhär:

Finhacka löken och pressa vitlöken.
Bryn lite lätt i en kastrull.
Hacka champinjonerna och låt dom bryna med.
Tillsätt sedan vatten och buljongtärning.
Låt koka i ca 10 min.
Mixa sedan allt i en matberedare eller med en stavmixer.
Häll tillbaks i kastrullen.
Ha i grädden,salta peppra och låt koka i några minuter.

Servera med knaperstekt bacon och brödkrutonger.

Brödkrutonger

2-4 skivor formfranska
Flingsalt
Margarin

Gör såhär:

Skär bröden i tärningar och stek i margarin på medelvärme tills dom blir krispiga.
Salta och ha i soppan.

/Veronica



Parmesanköttbullar i tomatsås



Jag ville göra lite annorlunda köttbullar så jag mixtrade lite som vanligt och det blev kanongott :-)

Tomatsåsen

500 gram passerade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Ca 3 msk tomatpuré
Salt,svartpeppar,oregano,basilika(torkad eller färsk)
En nypa socker

Gör såhär:

Finhacka löken och pressa vitlöken.
Bryn i lite olivolja i en gryta eller större kastrull.
Häll i passerade tomater,tomatpuré och resten av ingredienserna.
Låt koka upp.Koka sedan på svag värme i minst 45 min.
Ju längre desto bättre ;-)

Köttbullarna

Ca 400 gram nötfärs
1 ägg
2 dl mjölk
4 msk ströbröd
2 msk finriven parmesanost
Salt,grovmalen svartpeppar,lökpulver,vitlökskrydda med örter

Gör såhär:

Blanda mjölken med ströbrödet,parmesanosten och kryddorna.
Låt svälla i ca 10 min.
Blanda under tiden ihop färsen och ägget.
Häll sedan ner ströbrödsblandningen i färs och äggblandningen.
Rör ihop till en jämn smet och forma till bollar.
Stek på medelvärme tills dom är genomstekta.
Lägg i köttbullarna i tomatsåsen när den börjar bli färdig.
Låt koka ca 10 min.

Servera med tagliatelle,finriven parmesanost och en färsk sallad.



/Veronica

Lövbiff med grönpepparsås och potatistoppar



Ca 3-4 port

Potatistoppar

Ca 4-5 ganska stora potatisar
Margarin
Lite mjölk
Salt,peppar,muskotnöt(kryddburk)
1 äggula

Dela potatisen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills dom blir mjuka.
Häll av vattnet och ha i en klick margarin på potatisarna.
Vispa med elvisp och tillsätt mjölk så att det blir ett mos.Inte för löst.
Krydda och ha i en äggula.
Spritsa ut moset till små klickar med en sprits i en ugnsform med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 5-10 minuter.Håll koll!!

Grönpepparsås

1/2-1 lök
Ca 1 msk grönpeppar
2 1/2 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
En skvätt soja
Ljus maizena redning

Bryn löken i en stekpanna.
Krossa grönpepparn och låt bryna med.
Häll i vattnet,buljongtärningen och grädden.
Låt koka upp.
Salta,peppra och ha i en skvätt soja för färgen.
Red av med maizena.

Stek på lövbiffen(eller annat kött) i margarin.
Krydda med t.ex piffikrydda.
Servera med en färsk sallad.

/Veronica


Vallmobröd



Ca 20 st 
Ingredienser

25 g jäst
3 1/2 dl vatten,37°
25 g smör, smält
1 tsk salt
1 ägg
9 ca 9 dl vetemjöl special
1 ägg till pensling
vallmofrö till dekor

Gör så här

Rör ut jästen med vatten.Arbeta in smör, salt och uppvispat ägg.
Tillsätt mjölet lite i sänder till en smidig deg.
Knåda noga,täck och jäs 30 minuter.Knåda degen på bakbordet.
Rulla ut två längder,dela varje i 10 bitar.Lägg dem på plåt med bakpapper.
Klipp två djupa snitt i varje bröd.Jäs 20-30 minuter.
Värm ugnen till 250°.
Pensla med uppvispat ägg,strö på vallmofrö och grädda mitt i ugnen 10-12 min.
Låt svalna på galler.

/Veronica


Skinkstek



Ca 4 port 

Ca 7-800 gram benfri skinkstek
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
En klick margarin

Till gräddsåsen

3 dl vatten
1 köttbuljongtärning 
1 dl Mjölk
1 dl Grädde 
En skvätt soja
Salt,Peppar 

Lägg skinksteken på en plastskärbräda och gnid in den med salt,peppar,ingefära och paprikapulver.
Stick in köttermometern så att dess spets kommer mitt i stekens tjockaste del.
Värm ugnen till 175 grader och lägg köttet i en ugnsform.
Lägg en ganska stor klick margarin ovanpå köttet.
Pensla köttet med det smälta matfettet lite då och då.
När termometern står på runt 85 grader är köttet färdigstekt.
Det tar ca 1,5 timme.
Låt steken ligga några minuter efter stekning.
Ta ur termometern och skiva steken.

Lös upp en buljongtärning i tre dl vatten i en kastrull.
När köttet är färdigt sköljer du ur långpannan med buljongen.
Tillsätt även mjölk och grädde.Låt allt koka upp under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Färga såsen med lite soya.Red av med ljus maizena.
Servera köttet med gräddsåsen,kokt potatis,lättkokta grönsaker och äppelmos.



/Veronica

Laxburgare/biffar




Dom här laxburgarna är jättegoda.
Smälter i munnen.
Så enkla och snabba att göra.

5-6 st fiskburgare

4 laxfileér(Findus gillar jag bäst)
1 medelstor kokt potatis
1 msk D´Elidas Chilisås
salt & peppar
ströbröd

GÖR SÅHÄR :

Låt laxfileérna tina.
Skär dom i midre bitar och kör i matberedare med resten av ingredienserna.
Forma till biffar och vänd i ströbröd på båda sidor.
Stek i stekpanna i lite flytande margarin ca 3 minuter på varje sida.
Extra gott med max hamburgebröd ;-)
Jag hade limedressing på och sallad,tomat och gurka..

Limedressing:

Blanda i burk matyoghurt(2 dl) med 1/2-1 lime och 1 tsk flytande honung.
/Veronica


Köttgryta


Jag älskar att mixtra i köket.
Denna gryta blev god när jag bara inproviserade lite.

Drygt 700 gram grytbitar av nöt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 3 msk tomatpuré
Ca 1 msk chilisås
Torkad timjan,salt,svartpeppar
ca 1/2 dl hackad persilja
Vatten
Ca 1 1/2 köttbuljongtärning
2 morötter
Ca 100 gram små champinjoner
Mörk maizena redning

Gör såhär:

Skär löken i klyftor.
Bryn lätt i en gryta.Pressa vitlöken och ha i.
Skär grytbitarna i något mindre bitar om dom är stora och låt dom bryna med.
Tillsätt tomatpuré och kryddor.
Häll på vatten så att det täcker köttet.
Koka under lock på svag värme i ca 2 timmar.
Ha i morötterna skurna i ganska tjocka skivor när det återstår 30 minuter.
Skiva champinjonerna och stek dom i lite smör på medelvärme.
Ha i dom i grytan när det återstår ca 15 min.
Red av med maizena.Låt puttra några minuter.

Servera med potatis eller ris och kokta grönsaker.

/Veronica

Ugnstekt lax med svamprisotto



Detta är på ett ungefär eftersom jag bara gjorde på känsla ;-)

Ca 3 port blev det ungefär

3 dl risottoris(ZETA Carnaroli)
Olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 1 1/2 dl finriven parmesanost
Ca 2 nävar små champinoner
1 1/2 buljongtärning
Ca 8 dl vatten
Grovmalen svartpeppar

Gör såhär:

Hacka löken och pressa vitlöksklyftan.
Bryn lätt i olivolja i en gryta.
Häll i riset och låt bryna med.
Koka upp vatten och buljong.
Späd med lite av buljongen så att det täcker ungefär.
Koka i ca 20 minuter och späd med mer buljong alltefter att det kokar in.
Stek under tiden skivade champinjoner i lite margarin.
Efter de 20 minuterna och när buljongen kokat in i riset,har man i parmesanosten och champinjonerna.
Peppra.

Servera till kött,fisk eller fågel och en sallad.
Jag gjorde lax i ugn till som jag hade lite flingsalt och grovmalen svartpeppar på. 

/Veronica

Pastasallad med rostbiff

Pastasallad är något jag älskar och det går att variera så mycket.
Denna gång blev det med rosfbiff.Väldigt gott!

Du behöver:

*Rostbiff,färdig,tunt skivad

*Pasta penne(gärna med fullkorn)

*Isbergssallad

*Gurka

*Tomat

*Paprika

*Kidneybönor

*Soltorkade tomater i olja

*Rostade pinjenötter

*Dressing(jag gjorde en vitlöksdressing på lättcremefraiche och vitlökskrydda med örter)

Gör såhär:

Koka pastan.Skölj den sedan med kallt vatten.
Klipp ner några soltorkade tomater och blanda med pastan.
Skölj alla grönsaker.
Hacka och skär i lagom stora bitar och blanda ihop.
Skär rostbiffen i bitar och blanda ner.
Häll ner kidneybönor.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö ovanpå salladen.
Servera med en god dressing och mjukt bröd.



/Veronica

Fjärilstårta



Tårtan till dotterns 3 års dag.

Du behöver:

1 vanlig köpt tårtbotten(eller egengjord)
Dumlefluff på ena lagret
Ekströms köpta hallonmousse(eller hallon blandat med grädde och socker)på andra lagret
Grädde att bre på tårtan
Röd karamellfärg
Valfritt smågodis i rosa färg

Gör såhär:

Skär tårtbotten i 2 delar så att det blir som halvmånar.
Vänd dom sedan med den runda sidan emot varandra.
Bre dumlefluff på ena lagret och hallonmousse på andra.
Bre grädde över tårtan och färga lite av grädden som är kvar med karamellfärgen och spritsa runt om.
Garnera med olika sorters rosa godisar.
Bara att använda fantasin ;-)

/Veronica

Hello Kitty tårta



Såhär gjorde jag min dotters 3 års tårta.

Jag ritade en mall efter en Hello kitty bild och skar ut i lagom storlek.
Skar även ut en rosett i marsipan.

Du behöver
1 paket köpt tårtbotten med chokladsmak(eller egengjord)
After eight fluff på ena lagret
3 st konsterverade päronhalvor blandat med grädde och lite socker på andra lagret
Grädde att bre ovanpå tårtan
Lakritssnören till morrhår
Rosa marsipan med jordgubbssmak till nos och rosett
Runda svarta vingummin till ögon 

/Veronica

Makaronipudding med bacon



Jag brukar göra lite olika varianter på makaronipudding.
Kul med lite variation.
Här är en av dom.

Ca 5 dl okokta fullkornsmakaroner
1 paket bacon(jag använder lättbacon 9%)
4 ägg
4 dl mjölk
Ca 2 msk tomatpuré
Salt,svartpeppar,oregano
Riven gratängost

Gör såhär:

Koka makaronerna.
Skär bacon i bitar och bryn den.
Blanda kokta makaroner och bacon i en ugnsform.
Vispa upp äggen,häll i mjölk,tomatpuré och kryddor.
Blanda och häll i ugnsformen så att det täcker makaronerna.
Strö äver riven ost.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 30 min tills äggstanningen stannat.
Servera med färska grönsaker och ev lite ketchup.


/Veronica

Bröd med havre och dinkel



Detta recept hittade jag på denna matblogg men jag gjorde om det något.
ca 15 st

5 dl mjölk
50 g jäst
2 1/2 dl rostade havregryn (man behöver inte rosta om man inte vill)
4 dl fullkornsdinkel
Ca 6 dl vetemjöl (ev lite mer)
1 1/2 msk socker eller honung
1/2 tsk salt
1/2 dl flytande margarin
uppvispat ägg
linfrö

Gör såhär:
Värm mjölken till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken.
Tillsätt resten av mjölken samt havregrynen(ev rostade i en stekpanna utan matfett),
mjöl,socker,salt och flytande margarin.
Arbeta ihop till en smidig deg.Jäs ca 30 minuter under bakduk.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar.
Forma till längder och skär ca 7-8 delar av varje längd.
Rulla till runda bullar,lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till något med mjölad hand.
Jäs under bakduk ca 30 minuter.Värm ugnen till 225 grader.
Pensla bröden med ägg och strö över linfrön.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.Låt svalna på galler under bakduk.

/Veronica

Rotfruktsgratäng med skinka



Jag kände att jag ville exprementera lite så receptet är på ett ungefär.
Hade i lite vad jag kände för och det vart riktigt gott.

Ca 6 normalstora potatisar
2 morötter
1 stor palsternacka
1 paket färdigstrimlad skinka(ca 180 gram)
Ca 3 paket matlagningsgrädde
2 pressade vitlöksklyftor
Ca 1/2 dl hackad persilja
Salt,grovmalen svartpeppar
Ca 1 1/2-2 dl riven Västerbottenost

Gör såhär:

Skiva potatis,morötter och palsternacka tunt.Gärna i matberedare.
Lägg det i en ugnsform och blanda med skinkan.
Blanda matlagningsgrädde,pressade vitlöksklyftor,persilja och kryddor i en bunke.
Häll det i formen och blanda väl.
Det ska täcka helt.Annars är det bara att hälla på lite mer grädde.
Strö över riven Västerbottenost och ställ in i ugnen på ca 225 grader i ca 60 min.
Dom sista 20 minuterna kan man lägga på lite ugnsfolie.

Servera med färska grönsaker.



/Veronica

Vit karamellmousse



Detta recept ska räcka till 8 personer men det beror ju på hur stora skålar man har.
Jag skulle tippa på ca 4-5 ganska stora portioner.
Den är GUDOMLIGT god.

Ingredienser:

200 g vit choklad
4 dl vispgrädde
4 äggulor
100 g mörk choklad
2 dl Non Stop-karameller
 
Gör så här
Smält den vita chokladen i ett vattenbad.Ta från värmen.
Vispa grädden.Rör ner äggulorna,en i taget i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner alltsammans i grädden och blanda väl.
Grovhacka den mörka chokladen och nonstop-karamellerna,spara ca 1/2 dl karameller till garnering.
Vänd ner hacket i moussen och häll upp i glas eller små koppar.Ställ kallt i 2–3 timmar.
Garnera med hackade nonstopkarameller och servera.

En ren njutning!!!!!

/Veronica



Smördegsinbakad fläskfilé med vitlöksost



Ca 4 port

1 fläskfilé
1 paket cremebonjour med vitlökssmak
1 stor smördegsplatta
Lite allkrydda

Gör såhär:

Skär bort allt fult på fläskfilén.
Bryn den lätt i en stekpanna tills den blivit gyllenbrun.
Krydda med lite allkrydda.
Kavla ut smördegsplattan så att den är lite större än fläskfilén.
Bre rikligt med vitlöksost som en rand i mitten av smördegsplattan.
Lägg fläskfilén ovanpå när den svalnat något och täck den med resten av vitlöksosten.
Vik ihop kanterna först på kortsidan sen på långsidan så att det blir ett paket.
Vänd försiktigt paketet med skarven neråt i en ugnsform.
Grädda på 225 grader i ca 30-35 min.
Lägg lite ugnsfolie över när den börjat bli gyllenbrun.
Jag servera detta med klyftpotatis som jag hade lite rapsolja på och kryddade lite med flingsalt och grovmalen svartpeppar.Gjorde även en fetaostsallad till.


/Veronica

Bruschetta



Ca 4 port

Till röran:

1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk basilika
En skvätt olivolja
Salt,grovmalen svartpeppar,italiensk salladskrydda

Gör såhär:

Skala tomaten och finhacka den.
Lägg i en skål.
Pressa ner vitlöksklyftan och häll i oljan och kryddorna.
Blanda ihop och låt stå i kylskåpet ett par timmar och dra åt sig smakerna.

Skär så många skivor av en baguette som behövs.
1-2 skivor/person tycker jag är lagom till en portion.
Häll lite olivolja,pressad vitlök,salt,grovmalen svartpeppar,torkad basilika och lite italiensk salldskrydda i en ugnsform.
Pensla brödbitarna på båda sidorna med oljan blandat med kryddorna och lägg dom sedan på plåten och rosta dom i ugnen på 225 grader i ca 10 min.

Ha sedan på tomatröran på bröden.
Garnera tallriken med t.ex lite ruccolasallad eller ha lite skivad avokado till.

/Veronica

RSS 2.0