Fiskgratäng med dill och citron



2 port

1 liten pangasiusfilé
Citronpeppar

Såsen:

1 msk flytande margarin(tycker det är så smidigt)
2 msk mjöl
2,5 dl mjölk
1/2 fiskbuljongtärning
Ca 1,5 dl hackad dill
Saften av 1/2 citron
Salt,vitpeppar

Gör såhär:

Häll i smöret i en tjockbottnad kastrull.
Blanda med mjölet och häll i lite mjölk i taget.
Låta koka upp.
Smula i buljongtärningen och ha i dill och citronsaft.
Krydda.

Häll lite av såsen i en ugnsform och lägg fisken ovanpå.
Krydda med citronpeppar och häll resten av såsen över fisken.
Spritsa potatismos runt om.
Gräddningstid beror på hur stor och tjock fisken är men min lilla tunna filé fick vara inne i ca 20-25 min.

Potatismos:

3-4 potatisar
Flytande margarin
Mjölk
Salt,peppar,muskotnöt
1/2-1 äggula

Gör såhär:

Skala potatisarna och skär dom i mindre bitar.
Koka tills dom är mjuka.
Häll av vattnet och häll tillbaka potatisen i kastrullen igen.
Ringla i lite flytande margarin(eller ha annat margarin)
Vispa med elvisp och tillsätt mjölk,lite i taget till ett mos.
Inte för löst eftersom det ska i en äggula efter också.
Krydda.

/Veronica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0