Nutellabiskvier toppade med schweizernöt


Det här behöver du till cirka 25 biskiver :

 

300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl nutella

Toppa med 200 gram schweizernöt

 

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvitan och socker.Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen.Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.

 
Ställ svalt och smält under tiden chokladen. Den ska inte bli för varm utan låt den svalna något. Doppa sedan bottnarna i chokladen eller bred på chokladen om det är lättare.Ställ svalt så att chokladen stelnar.

 
 

Tortillapizza sweet-chili

 
4 pizzor
 
4 st tortillabröd
200 g Philadelphia Sweet Chili
2 st chorizokorvar (ca. 300g), skivade
1 grön paprika, strimlad
4-5 champinjoner, skivade
1 röd lök, skivad
1 dl majs
1 dl riven ost
1 msk tacosås

 

Värm ugnen till 250°. Lägg bottnarna på bakplåtspapper.
Bred Philadelphia Sweet Chili på bottnarna, spara lite till efter gräddningen.
Fördela chorizoskivor, paprika, champinjoner, rödlök, majs och riven ost på bottnarna.Avsluta med att klicka ut lite tacosås. Grädda ca 5-7 minuter.
Klicka på lite extra Philadelphia Sweet Chili.


Grekisk pasta

 
 
1 rödlök
1/2 zucchini
1 burk krossade tomater (400g)
salt & peppar
1-2 tsk oregano
175 g fetaost
2 dl creme fraiche
20 svarta oliver utan kärnor

 

Skala och hacka löken. Skär zucchinin i bitar. Fräs löken & zucchini i smör i en gryta.Rör i krossade tomater, creme fraiche, salt peppar och oregano. Låt såsen koka upp och koka samtidigt pastan. Rör ner fetaost (i bitar) och oliver alldeles innan servering.


Club sandwich

 
Du behöver:
 
4 port
 
8 rostbröd
Ca 2 kycklingfiléer
1 paket bacon
Sallad
Tomat
Avokado
Majonäs
Potatischips
 
Skär kycklingen i mindre bitar och stek på.
Skär eller klipp itu baconet och stek. Rosta bröden och bre på ett lager majonäs.
Lägg på sallad,tomat,kyckling,bacon och avokado.
Toppa med lite majonäs och lägg på en skiva rostbröd.
Skär brödet diagonalt och sätt i en grillpinne i varje trekant.
Servera med chips eller pommes om man hellre vill det.
 

Hemmagjord majonäs

 
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2.5 dl matolja
salt
peppar
 
Gör såhär:
 
Blanda äggulor, senap och vinäger.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
Smaka av med salt och peppar.

Vitkålssallad med äpple och ingefära

 
En fräsch vitkålssallad med lite sting.
 
En bit vitkål
1 grönt syrligt äpple (Granny Smith)
Olivolja eller rapsolja
Äppelcidervinäger
Torkad ingefära,salt,peppar
 
Riv vitkålen och äpplet i en matberedare.
Lägg över i en skål och blanda med olja och vinäger.
Knåda kålen så att den blir lite mjukare och krydda efter smak.
Vill man ha den ännu mjukare kan man hälla lite kokande vatten över kålen innan man tillsätter allt.
Servera till t.ex kött,kyckling etc.
 

Strawberry cheesecake icecream

 
Ca 8 port
 

100 g färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
3 äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
200 g biscotti, digestivekex eller cookies (jag använde några digestivekex)
ca 1 dl jordgubbssylt (gärna squeezy på flaska, enklare att spritsa ut)

Garnering
jordgubbar

Mixa jordgubbarna till puré. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Vänd i grädden och jordgubbspurén.

Krossa kakorna grovt. Varva glassmeten med kaksmulorna och sylten i en form.Täck formen med plastfolie och frys glassen minst 5 timmar.

 

 


Kycklingpasta med soltorkade tomater

 
4 port
 
600 g kycklingfilé
2 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
Soltorkade tomater
Färsk eller torkad basilika (gärna färsk men nu hade jag ingen)
2 dl riven västerbottenost
salt,peppar
 
Skär kycklingen i bitar/strimlor.
Bryn den lätt i en stekpanna.
Häll på buljong och grädde.Ha i tomater och kryddor.
Vänd ner osten och låt den smälta.
Smaka av med salt och peppar.
 
Koka 400 g tagliatelle.
Vänd ner pastan i såsen och servera.

Krispig tårta med citronkräm

 
 
Maräng
 
4 st äggvita
2 dl strösocker
3 dl puffat ris
1 tsk smör, till långpannan
 
Citronkräm
 
4 st äggula
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 st citron, pressad saft
75 g smör

Garnering
 
3 dl vispgrädde
1 pkt färska jordgubbar
 

Maräng


Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum.

Vänd ned puffat ris i marängen.

Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.

Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme och 20 min.

Låt tårtbotten svalna lite i långpannan innan du vända upp den och drar av pappret.

 

Citronkräm


Lägg allt utom smöret i en kastrull.

Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att det inte kokar.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.

Låt krämen kalna.

 

Garnering


Dela marängbottnen på mitten och lägg citronkrämen emellan.

Vispa grädden och bred ovanpå.

Dekorera din marängtårta med jordgubbar.


Blixten mcqueen tårta

 
 
Till denna tårta behöver du:
 
En bilform
3 sockerkaksbottnar (3-delade)
En sats pollyfluff (recept längre ner)
Jordgubbsgrädde (jordgubbar blandat med vispad grädde)
Röd,vit,svart,blå,gul marsipan
Lite vispad grädde ovanpå tårtan
 
Pollyfluff:
 
200 g pollygodis
3 dl vispgrädde
 
Häll grädden i en kastrull och lägg i pollyn.
Smält på svag värme(det får inte koka)
När det är helt smält ska det stå i kylen i några timmar innan det vispas upp.
Min fluff behövde inte vispas upp.
Den var redan krämig när den stått i kylen.
 
Jag la plastfolie i botten på min bilform.
Skar sedan ut bitar av tårtbotten som jag la ner i formen och varvade med pollufluff och jordgubbsgrädden.
Vände sedan formen uppochned,drog av plasten och spacklade den med grädde.
Jag täckte tårtan med röd marsipan,sen var det bara att dekorera med diverse färger.
Sonen blev iaf supernöjd :-)
 

Muffins med vit choklad och hallon

 
12 st
 
2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
50-100 g hackad vitchoklad
Hallon
 
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner.
Tillsätt smält smör och blanda i hop till en jämn smet. Rör ner hackad choklad.
Fördela i smeten i formar. Tryck ner ett par hallon i varje muffin.
Grädda ca 15-20 min, ugn 200°C.

Strösselkakor

 
 
Ca 18 st
150 g smör
1 dl mörkt muscavadosocker/råsocker
1 dl strösocker
1 äggula
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
färgglatt strössel
 

Blanda samman smör och socker och rör i äggulan. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vanilj för sig och vänd ner i smeten. Rör till en jämn kakdeg och forma till små bollar. Lägg ut på plåt med bakplåtspapper, platta ut något och garnera med strössel. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter

Cornetto

 
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
2 msk florsocker
ca 2 dl nutella
florsocker

Skär smördegen i 12 rutor, forma varje ruta till en strut. Forma strutar av aluminiumfolie och tryck i dem i degstrutarna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg och florsocker och pensla strutarna. Grädda i 10-15 min i 200 gr. Låt svalna på galler och tag försiktigt ut aluminiumfoliet.Fyll en spritspåse med nutella och fyll strutarna. Pudra florsocker över.


Små söta fågelbon till påsk

 
Snabbt och enkelt godis att ställa fram på påsken.
 
8 st
 
400 g mjölkchoklad
6 dl cornflakes
Muffinsformar
Chokladägg
Marsipankycklingar
 
Smält chokladen i ett vattenbad.
Blanda i cornflakes och häll upp i muffinsformar.
Ställ in i kylen och låt stelna.
Lägg några ägg och kycklingar i varje bo.
 
 
 
 

Krämig grekisk lax

 
4 port
1 stor bit lax eller 4 portionsbitar
2 pkt Cantadou basilika och gräslök
5 dl vispgrädde
salt
oliver
körsbärstomater
 
Lägg laxen i en ugnsform. Strö över oliver, skär tomaterna i kvartar och lägg på dem.
Vispa samman grädde och cantadou till en slät sås. Salta.
Häll såsen över laxen och ställ in formen i 225 C ca 20-30 min (beroende på hur tjock laxen är.
Servera med ris eller potatis.
 
 

Nachokyckling med guacamole

 
 
 
 
Inte behöver man äta tacos varje fredag?
Kul att variera sig lite.
Istället för att panera i ströbröd så panerade jag kycklingen i nachochips.
 
4 pers
 
Du behöver:
 
4 kycklingfiléer
Mjöl
1-2 ägg
Nachochips
 
 
Skär kycklingfiléerna i 2 delar.
Doppa i mjöl,uppvispat ägg och i krossade nachochips.
Lägg kycklingbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in kycklingen i ca 20 minuter.
Tempa gärna kycklingen.Den ska ha 70 grader innertemperatur.
servera med ugnsrostade rotfrukter och guacamole.
 
Guacamole:
 
2 avokado
1 vitlöksklyfta
Lite citronsaft
En gnutta sambal oelek
Salt,peppar
 
Mosa avokadon.
Blanda i pressad vitlök,citronsaft,lite sambal oelek och kryddor.
Servera med kycklingen och rotfrukterna.
 
 

RSS 2.0