Nutellabiskvier toppade med schweizernöt


Det här behöver du till cirka 25 biskiver :

 

300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl nutella

Toppa med 200 gram schweizernöt

 

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvitan och socker.Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen.Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.

 
Ställ svalt och smält under tiden chokladen. Den ska inte bli för varm utan låt den svalna något. Doppa sedan bottnarna i chokladen eller bred på chokladen om det är lättare.Ställ svalt så att chokladen stelnar.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0