Kycklingryta med smak av curry och apelsin



600 g kycklingfilé
2 st paprika, röd
2 st lök, gul
2 msk smör, att steka i
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk apelsinjuice, koncentrerad
2 msk soja, kinesisk(jag hade bara en en liten skvätt coloritsoja)
2 krm svartpeppar
Jag hade även i salt som inte stod i receptet.


Skär kycklingfiléerna i bitar.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Bryn kycklingen i smör i en stor gryta.
Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa cirka 3 minuter.
Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, apelsinjuice, soja och peppar.

Servera med t.ex ris,couscous eller bulgur.


Fattigmans rika soppa



Billig,snabb och god soppa.
Perfekt en vardag när man inte vill stå vid spisen hela kvällen.

Antal portioner:4
Ingredienser

100 g bacon
1 st liten purjolök
1 dl småpasta
1 liter grönsaksbuljong från tärning
1 burk vita bönor i tomatsås
2 msk tomatpuré
1 krm timjan
2 msk hackad persilja

Gör så här

Fräs det strimlade baconet i en gryta och tillsätt strimlad purjo.
Lägg i pastan okokt och slå i buljong och bönor.
Smaka av med puré och timjan. Koka soppan 5 minuter.
Strö på persilja och servera soppan het.
Gott med ett mjukt bröd till med ost på :-)


Hi hat cupcakes




Antal portioner:12
Ingredienser

Muffins

3 st ägg, ekologiska
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70 %

Maräng

6
st
äggvitor, ekologiska
8.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, saften

Chocolate coating

350 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70%
3 msk matolja

Gör så här:

Muffins

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

Maräng

Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.
Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

Chocolate coating


Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.
Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad.
Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.


Laxgratäng




4 port

350 gram Findus lax(ett paket)
500 gram mjölig potatis
1 dl mjölk
1/2 dl parmesanost
1 äggula
1/2 tsk salt
100 g naturell färskost
1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl gräslök
2 msk ströbröd

Tina fisken.
Koka potatisen,mosa grovt och blanda med mjölk,äggula,salt och parmesan.
Blanda färskost,grädde och hackad gräslök.
Lägg fisken i en vid ugnsform och bred på ostblandningen.
Lägg/spritsa potatismoset runt om.
Toppa med ströbröd och gratinera i 200 ca 25 min.

Servera med kokta grönsaker.


Lax i ugn med krämig fetaostsås



4 port

4 laxfilébitar
4 dl cremefraiche
1 block fetaost
Rosmarin,ev lite salt,peppar
Honung

Lägg laxen i en ugnsform.
Riv eller smula fetaosten.
Blanda fetaost,cremefraiche,kryddor och lite honung.
Häll över fisken.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15 min eller använd termometer.
Jag brukar ställa in den på 65 grader när jag gör fisk.

Servera med t.ex tagliatelle eller ris.

RSS 2.0