Krispig tårta med citronkräm

 
 
Maräng
 
4 st äggvita
2 dl strösocker
3 dl puffat ris
1 tsk smör, till långpannan
 
Citronkräm
 
4 st äggula
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 st citron, pressad saft
75 g smör

Garnering
 
3 dl vispgrädde
1 pkt färska jordgubbar
 

Maräng


Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum.

Vänd ned puffat ris i marängen.

Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.

Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme och 20 min.

Låt tårtbotten svalna lite i långpannan innan du vända upp den och drar av pappret.

 

Citronkräm


Lägg allt utom smöret i en kastrull.

Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att det inte kokar.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.

Låt krämen kalna.

 

Garnering


Dela marängbottnen på mitten och lägg citronkrämen emellan.

Vispa grädden och bred ovanpå.

Dekorera din marängtårta med jordgubbar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0