Skinklasagne



Lasagne är jättegott men det är kul att variera sig lite från den klassiska köttfärslasagnen med ostsås.

Ca 3 port

Ca 8 ganska stora färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
Ca 180 gram strimlad skinka
500 gram passerade tomater
Ca 2-3 msk tomatpuré
Ca 1 dl matlagningsgrädde
Salt,svartpeppar,pizzakrydda
6 lasagne plattor(gärna fullkorn)
Riven gratängost

Gör såhär:

Hacka champinjonerna och pressa vitlöken.
Bryn i en stekpanna.
Låt sedan skinkan bryna med en stund.
Häll i passerade tomater,tomatpuré och matlagningsgrädde.
Smaka av med kryddor.

Häll lite av skinksåsen i en ugnsform så att det täcker botten.
Varva sedan med plattor och skinksås.
Avsluta med skinksås överst och toppa med riven ost.
Vill man ha en högre lasagne får man göra mer skinksås ;-)

Servera med en sallad.



/Veronica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0