Skinkstek



Ca 4 port 

Ca 7-800 gram benfri skinkstek
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
En klick margarin

Till gräddsåsen

3 dl vatten
1 köttbuljongtärning 
1 dl Mjölk
1 dl Grädde 
En skvätt soja
Salt,Peppar 

Lägg skinksteken på en plastskärbräda och gnid in den med salt,peppar,ingefära och paprikapulver.
Stick in köttermometern så att dess spets kommer mitt i stekens tjockaste del.
Värm ugnen till 175 grader och lägg köttet i en ugnsform.
Lägg en ganska stor klick margarin ovanpå köttet.
Pensla köttet med det smälta matfettet lite då och då.
När termometern står på runt 85 grader är köttet färdigstekt.
Det tar ca 1,5 timme.
Låt steken ligga några minuter efter stekning.
Ta ur termometern och skiva steken.

Lös upp en buljongtärning i tre dl vatten i en kastrull.
När köttet är färdigt sköljer du ur långpannan med buljongen.
Tillsätt även mjölk och grädde.Låt allt koka upp under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Färga såsen med lite soya.Red av med ljus maizena.
Servera köttet med gräddsåsen,kokt potatis,lättkokta grönsaker och äppelmos.



/Veronica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0