Bruschetta



Ca 4 port

Till röran:

1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk basilika
En skvätt olivolja
Salt,grovmalen svartpeppar,italiensk salladskrydda

Gör såhär:

Skala tomaten och finhacka den.
Lägg i en skål.
Pressa ner vitlöksklyftan och häll i oljan och kryddorna.
Blanda ihop och låt stå i kylskåpet ett par timmar och dra åt sig smakerna.

Skär så många skivor av en baguette som behövs.
1-2 skivor/person tycker jag är lagom till en portion.
Häll lite olivolja,pressad vitlök,salt,grovmalen svartpeppar,torkad basilika och lite italiensk salldskrydda i en ugnsform.
Pensla brödbitarna på båda sidorna med oljan blandat med kryddorna och lägg dom sedan på plåten och rosta dom i ugnen på 225 grader i ca 10 min.

Ha sedan på tomatröran på bröden.
Garnera tallriken med t.ex lite ruccolasallad eller ha lite skivad avokado till.

/Veronica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0