Sparris och Västerbottenpaj
Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125 gram margarin
3 msk vatten
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna (gärna i en matberedare) till en smidig deg.
Låt degen stå i kylskåp ca 30 min.
Mjöla ett bakbord och kavla ut till degen en rundel.
Tryck ut i en pajform.
Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen på 200 grader i 10 min.
Fyllningen:
Nästan en knippe färsk sparris
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 dl riven Västerbottenost
1 dl pinjenötter
Salt,svartpeppar
Gör såhär:
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 min.
Skär bort den hårda nedersta delen och skär den sedan i ca 2 cm stora bitar.
Lägg sparrisen i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde.
Ha i kryddorna och osten.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och ha i smeten.
Häll allt över sparrisen och ställ in i ugnen på 200-225 grader i ca 25-30 min tills äggstanningen är fast.
Servera med en färsk sallad.
/Veronica
Kommentarer
Trackback