Muffins med parmesanost och pinjenötter



4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
en nypa salt
Nymald svartpeppar
85 g riven parmesanost
60 g pinjenötter
2 ägg
2 1/2 dl yoghurt
6 msk solrosolja eller 75 g smör,smält och avsvalnat

Topping:
10 g riven parmesanost
35 g pinjenötter

Förvärm ugnen till 200 grader.
Ställ pappersformar i en muffinsplåt(eller använd stadiga muffinsformar)
Gör toppingen genom att blanda samman parmesanost och pinjenötter och ställ åt sidan.

Gör muffinsen genom att sikta ner mjöl,bakpulver,salt och peppar efter smak i en stor skål.
Rör ner parmesanosten och pinjenötterna.
Vispa äggen lätt i en stor skål,vispa sedan ner yoghurt och olja.
Gör en grop i mitten av de torra ingredienserna och tillsätt de vispade ingredienserna.
Rör försiktigt om tills allt precis blandats,blanda inte för länge.

Fördela smeten i formarna,strö sedan toppingen över muffinsen.
Grädda i 20 minuter,eller tills muffinsen rest sig,är gyllenbruna och känns fasta.
Låt svalna i 5 minuter,servera muffinsen varma.

Gott till denna tomatsoppa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0