Twixkaka

 
En riktigt smarig godiskaka.
 
Ca 15-20 kakor

1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
 
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör

 

Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus  sirap 
 

Garnering:
200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm
och grädda i ca 20 minuter.
Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.
Medan du  smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan  breder ut detta över den svar kolafyllningen.
Låt stå svalt.
 
Jag gjorde kolan i micron.
Väldigt smidigt så slipper man oroa sig för att det ska bränna fast i kastrullen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0