Mina krämiga potatis och köttfärsgratäng

 
Du behöver:
 
8-10 potatisar
 
1 gul lök
I vitlöksklyfta
Ca 500 g nötfärs
400 g krossade tomater
Ca 2 msk tomatpuré
Ca 2 msk kalvfond
Salt,svartpeppar,oregano,basilika,timjan
 
4-5 dl matlagningsgrädde
1 paket philadelphia vitlök/örter
 
Riven ost
 
Finhacka lök och vitlök och stek i stekpanna på svag värme.
Tillsätt köttfärs.
När den är genomstekt tillsätter du krossade tomater,tomatpuré och kalvfond.
Smaka av med kryddor och låt puttra ca 10 min.
 
Skala potatisen och skiva den tunt i en matberedare.
Blanda ihop grädden med philadelphiaosten.
Varva färs,gräddblandningen och potatis i en ugnsform.
Lägg färs och gräddblandning överst och strö över riven ost.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 1 timme.
Lägg över lite folie mot slutet så att den inte bränns.
Känn efter med en provsticka så att potatisen är mjuk.
Servera med en sallad.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0