Havreplättar med banan

 
 

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 3 msk olja
  • 2 msk flytande honung

  1. Mixa havregryn med stavmixer till ett mjöl.
  2. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma, kanel och salt.
  3. Mosa bananer och lägg i en skål.
  4. Blanda med ägg, olja och flytande honung. Tillsätt mjölblandningen. Rör snabbt ihop. Låt stå ca 10 minuter.
  5. Stek plättar av smeten.
Jag serverade plättarna med hemgjord hallonsylt och turkisk yoghurt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0