Cupcakes med skagenröra

 
 
Detta recept skulle ge 20 st men jag fick det till 14 normalstora.
Jag serverade det som förrätt på midsommar och det blev en riktig hit.
 

5 dl vetemjöl special
1 msk bakpulver
½ tsk salt
3 ½ dl västerbottensost, riven
1 ägg
3 dl filmjölk
¾ dl matolja

 

Skagenröra:
1 kg räkor med skal
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
½ msk pressad citron
2 msk dill, hackad
2 msk rödlök,
finhackad
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

 

Sätt ugnen på 200°. Sikta de torra ingredienserna i en skål och blanda ner osten.
Vispa samman ägg, filmjölk och olja. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop.
Fördela smeten i små muffinsformar. Grädda ca 15 minuter. Låt bröden svalna.
Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda samman övriga ingredienser till röran, vänd ner räkorna och smaka av med salt och peppar.
Toppa cupcakes med skagenröra, löjrom och ev en liten dillvippa.


Jag hoppade över löjrom och garnerade med citron och dill.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0