Viltkryddade köttfärsbiffar med lingonsås

 
500 g nötfärs
1 ägg
Ca 2 dl mjölk
Ca 1/2 dl ströbröd
Lökpulver,timjan,mortlade enbär,salt,peppar
 
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla.
Rör ihop färsen och ägget.
Tillsätt sedan ströbrödsblandningen.
Häll i kryddor och forma smeten till biffar.
Stek på medelvärme.
 
Lingonsås:
 
2 dl vatten
2 msk kalvfond eller gärna viltfond
2 dl grädde
1/2 dl lingonsylt
En skvätt soja
Salt,peppar
Sky från stekpannan
Ljus maizena redning
 
Koka upp vatten och fond samt sky från stekpannan.
Tillsätt grädde,lingonsylt och soja.
Smaka av med salt och peppar.
Låt puttra en stund och red av med maizena.
 
Servera biffarna med ugnsrostade rotfrukter(gärna kryddade med timjan)
och lingonsåsen.
Toppa med några lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0