Pistagebullar

 
Ca 20 st
Har inga exakta mått men på ett ungefär
 
100 g mandelmassa
2 dl pistagenötter
50 -100 g rumsvarmt smör
Vaniljsocker
 
Riv mandelmassan.
Mixa pistagenötterna(utan skal)
Blanda ihop med smör och vaniljsocker till en krämig konsistens som är lätt att bre ut.
 
Gör samma deg som kanelbullar.
 
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål.Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker och mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0