Krämig risoniotto

 
Servera till t.ex köttbullar,kyckling etc.
 
Koka upp en kastrull med 2 liter vatten och tillsätt 2 tärningar kycklingbuljong.
Finhacka 1 röd paprika, 1 gul paprika och 1 röd lök. Tärna 1/2 zuccini.
Stek rödlök, paprika och zuccini och häll av på en tallrik.
Lägg ner 250g risoni (ca 3dl) i buljongen och låt koka 11 minuter.
Tillsätt 1msk smör i stekpannan och stek köttbullarna.
Spara 1dl av buljongen från risonikoket och häll bort resten Blanda ner grönsakerna, den sparade buljongen, 1/2 msk vitvinsvinäger (hade jag ingen hemma men det gick bra ändå) och 100g philadelphiaost i risonin. Rör om och låt färskosten smälta och bli krämig. Smaka av med salt och peppar.
Strimla 1/2 kruka basilika och strö över risoniotton som garnering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0