Citronbiskvier

 
Botten

285 g mandelmassa

1 äggvita

 

Fyllning

150 g rumsvarmt smör

 

1 äggula

2½ dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

skal och saft från ½-1 citron (smaka dig fram)

 

Topping

200 g vit choklad
 
 
Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan till en jämn smet.
Klicka eller spritsa ut 12 små klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 12-15 min.
Låt svalna lite och lossa sedan från bakplåtspappret med en stekspade.
Ställ undan och låt de svalna helt.
 
Vispa upp smöret och tillsätt äggula,florsocker och vaniljsocker.
Droppa i citron efter smak.
Jag tycker att 1 citron blir lagom.
Bre krämen på bottnarnas undersida lite toppigt.
Ställ in i kylskåpet och stelna i ca 30 min.
 
Smält chokladen i vattennbad och doppa sedan biskvierna i den.
Ställ in i kylen att stelna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0