English muffins

 
Ingredienser

15g jäst

3dl ljummen mjölk

1msk fänkålsfrö

1 tsk salt

7.5 dl vetemjöl special

1dl polenta

Gör så här:

Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.

Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.

Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.

Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.

Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).

Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas. Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.

Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.

 
Servera med ost och marmelad.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0