Kladdkaka med dajmgrädde

 
150 g smält smör

3 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 st ägg

2 dl mjöl

ströbröd
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i chokladsmeten.Grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).Låt svalna.

 

Dajmgrädde:

 

2,5 dl vispgrädde

 

1,5 msk kakao

 

1,5 msk florsocker

 

3 st dubbelförpackningar dajm

 

Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen och blanda i det mesta i grädden. Men spara gärna lite till garnering.Bred ut grädden över kakan och dekorera med lite krossad daim.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0