Chiligryta

 
TILL 4–6 PORTIONER, TID CA 20 MINUTER + 2 TIMMAR KOKTID
 
1 kg högrev, tärnad
2 msk matolja
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor,finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 pkt bacon, strimlad
3 msk tomatpuré
½ msk kakao
1 msk mald spiskummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk timjan, torkad
5 dl rött vin
1 burk vita bönor, avrunna
1 dl persilja, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Bryn köttet i olja i en stor gryta.
Tillsätt lök, vitlök, chili och bacon och bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet. Låt sjuda under lock 1,5 timme.
Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört.Späd ev med lite vatten.Smaka av med salt och peppar.Vänd ner bönor och strö över persilja.

Servera med t.ex baguette skuren i bitar eller nachochips och gräddfil.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0