Nöt-mockarulle

 

3 ägg
1 1/2 dl socker
100 g hasselnötter
1 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver

SMÖRKRÄM
100 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
3/4 ekologiskt vaniljpulver(från den lilla burken ni vet)
2 tsk kaffepulver
1 äggula

Mal nötterna och blanda med potatismjölet och bakpulver.
Vispa ägg och socker pösigt och vänd sedan ner nöt- och mjölblandningen.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 30 x 40 cm) och grädda i ugn,250 grader, i cirka 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt svalna.

Under tiden kakan svalnar är det dags att fixa smörkrämen. Rör ihop smör och florsocker. Tillsätt kakao, vaniljpulver och kaffepulver och rör till sist i äggulan.
När kakan är kall så bred på fyllningen och rulla ihop den.
Lägg sedan rullen i kylen tills det är dags att fika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0