Chokladsnitt

 
Ca 60 st

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 200 g smör eller margarin

Pensling

  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Blanda mjöl, socker, kakao och vaniljsocker i en skål. Tillsätt ägget och rumsvarmt matfett.
    3. Arbeta degen smidig. Rulla ut till 6 längder (för 60 st), lika långa som plåten. Platta till dem lite. Pensla och strö på pärlsocker.
    4. Grädda i ca 15 minuter. Skär längderna i bitar lite på snedden när de fortfarande är varma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0