Tobleroneparfait



Ingredienser
125 g toblerone
2 tsk kahlúalikör
3 st äggulor
0,5 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
50 g choklad, mörk


Tillagning:


Smält Toblerone med ev Kahlúalikör i vattenbad eller mikrovågsugn.
Vispa äggulor och strösocker tjockt och fluffigt. Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten.
Rör ner ca 1/3 av det vispade i den smälta Tobleronen lite i taget och rör till en slät massa. Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade.
Hacka den mörka chokladen och blanda till sist ner den.
Häll blandningen i en 1-liters plastfolieklädd form eller
i portionsformar. Frys minst 4 timmar.
Jag hällde blandningen i ett gammalt glasspaket och skopade sedan upp parfaiten i dessertglas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0