Goda limpor



2 st

25 g jäst(gärna för söta degar)
5 dl ljummet vatten
25 g smör eller margarin(rumsvarmt)
1 1/2 tsk salt
2 msk mörk brödsirap(eller vanlig mörk sirap)
Ca 1,4 l Kungsörnen Lantbrödsmjöl 4 sädesslag

Smula ner jästen i en degbunke.
Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig.
Klicka i matfettet.
Tillsätt salt,sirap och lite mjöl i taget men spar ca 1 dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt,gärna med maskin tills den känns smidig.
Lät den jäsa övertäckt med bakduk 30-40 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 2 delar och forma till släta limpor.
Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra dem med en vass kniv och låt dem jäsa under bakduk 30-40 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Låt dem svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0