Bacon och pepparostfylld köttfärslimpa



4-6 port
Detta är på ett ungefär

1 kg köttfärs
1 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 dl dijonsenap
Salt,peppar,lökpulver

1 paket bacon
1 ask cantadou 4 peppar

Blanda mjölk och ströbröd.
Låt svälla.
Blanda under tiden ihop färs,ägg,senap och kryddor.
Ha sedan i ströbrödsblandningen.
Blanda färssmeten ordentligt.
Forma till en limpa och lägg i en smord ugnsform.

Skär bacon i småbitar och stek det.
Blanda ihop bacon med pepparosten till en röra.
Gör en fördjupning i mitten längs hela limpan och fyll den med ostblandningen.
Täck fördjupningen med färs.
Dra uppåt längs sidorna så att osten inte syns.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 45 min(70 graders innertemperatur)
Häll lite vatten i botten av formen så det blir sky till såsen.
Servera med potatis och brunsås.

Sås:

Sky
Ett par dl vatten
Kalvfond(ca 1-2 msk)
Några kryddpepparkorn
Ett par dl matlagningsgrädde
Salt,soja

Koka upp sky,vatten,kalvfond och kryddpeppar.
Låt koka en stund och tillsätt grädde.
Smaka av med salt och soja.
Red av med maizena.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0