Min pasta bolognaise



Ca 4 port

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad rotselleri
1 dl finhackad morot
1 paket bacon
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
2 dl vatten
1,5 msk kalvfond
2 lagerblad
Salt,peppar
Torkad basilika,torkad timjan

Finhacka löken och bryn den lätt i en stekpanna med pressad vitlök.
Tillsätt rotfrukterna och låt de bryna med.
Skär bacon i små bitar och fräs med grönsakerna.
Häll på passerade tomater,tomatpuré,vatten, fond och rödvin.
Lägg i lagerbladen och krydda ordentligt.
Låt puttra i ca 30 minuter.
Servera med nykokt spagetti och finriven parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0