Laxbiffar med morotstzatziki




Laxbiffar:

500 g laxfilé (det brukar finnas paket med fyra bitar lax i frysdiskarna som väger totalt 500 g)
1 tsk salt
1 dl Arla Köket vispgrädde
2 ägg
1/2 msk curry
svartpeppar från kvarn
4 msk Arla smör-&rapsolja


Dela laxen i mindre bitar och lägg den och saltet i en matberedare. Mixa till en grov färs.
Tillsätt grädde, ägg, curry och peppar från kvarn och mixa hastigt ihop ingredienserna.
Smeten ska inte bli för slät.
Forma bollar med en stor matsked och tryck till dem till runda, platta biffar (cirka 2 centimeter höga).
Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i matfettet.
Sänk värmen till medeltemperatur när du lagt i dem och stek dem cirka två minuter på varje sida.

Morotstzatziki:
4 morötter
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
1 msk olivolja
2 msk finhackad persilja
peppar


Riv morötterna grovt och blanda dem med salt.
Låt det stå en stund och krama sedan vätskan ur morötterna med handen. Riv sedan ner en vitlöksklyfta över morötterna och blanda allt med yoghurten.
Tillsätt olivolja och finhackad persilja. Smaka av med peppar.
Servera med ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0