Kassler(kyckling)gryta med kikärtor



Egentligen så ska det vara kyckling i denna gryta men jag hittade billig kassler som jag använde istället och det funkade finfint.

Ingredienser

4 port ris
2 vitlöksklyftor
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé (eller kassler)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
1 citron
2 msk hackad persilja

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och grovhacka vitlöken.
Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och tillsätt vitlöken. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt grädde, buljong, soja, sambal oelek och honung.
Låt koka under lock ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Riv skalet av citronen.
Tillsätt citronskal, persilja och kikärtor i grytan och låt den koka ytterligare ca 2 minuter.
Smaka av med salt, peppar och lite pressad citronsaft. Servera med ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0