Chocolate bliss cheesecake med körsbärssås



Denna kaka gjorde en kompis till mig och tog med sig när vi skulle äta middag tillsammans.
Jag gjorde en körsbärssås som passade jättebra till.

Ingredienser:

18 OREO Chocolate Sandwich Cookies (finns i välsorterade ICA-butiker)
2 matskedar smält smör
600 g Philapelphiaost
1 1/2 dl socker
1 tesked vanillinsocker
200 gr Marabou mörk choklad
3 ägg


Slå på ugnen på 160 grader.
Krossa OREO-kakorna och blanda med det smälta smöret.
Använda gärna en mixer för att få en jämn blandning.
Täck botten på en spring-form med kaksmuleblandningen.
Blanda Philadelphiaosten med socker och vanillinsocker i en skål.
Smält chokladen och rör ner den i ostsmeten.
Rör ner ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
Häll smeten över kakbotten och grädda i 55 minuter i nedre delen av ugnen.
Mitten av kakan ska fortfarande vara lös när man tar ut den.
Låt den vila i minst 4 timmar i kylskåpet innan den avnjutes.

Körsbärssås:

1 paket(225 g) frysta urkärnade körsbär(eller färska om man har tillgång till det)
Vatten så att det precis täcker körsbären
Saft av en halv citron
1-2 msk socker
Majsstärkelse utrört i lite vatten

Koka körsbären mjuka tillsammans med citronsaft och lite socker.
Dom ska fortfarande vara hela.
Smaka av.
Såsen ska vara lite syrlig för att bryta av den söta kakan.
Red av till önskad konsistens.
Låt kallna och servera till kakan med en klick vispgrädde.
Mums!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0