Äppelmarinerad fläskkarré med gräddsås



Har inga exakta mått på marinaden.
Körde på en höft ;-)

4-5 port

Du behöver:

Fläskkarré(ca 1 kg)
Olivolja
Äppeljuice(koncentrerad)
Salt
Peppar
Torkad ingefära
Paprikapulver
Chilipulver
Ca 1 msk flytande honung

Blanda allt till marinaden i en plastpåse och lägg i karrén.
Jag marinerade den i 2 dygn.

Lägg sedan över karrén i en ugnsform och ställ in i ugnen på 150 grader tills termometern står på 80 grader.
Det tar drygt 1 timme.
Häll lite vatten i formen så att det blir sky till såsen.
Slå in köttet i en bit folie medans du gör såsen.

Till såsen behöver du:

Skyn från formen
Ca 2 dl vatten
Ca 1,5 msk kalvfond
2 dl matlagningsgrädde
2 msk äppeljuice
Salt,peppar
En skvätt coloritsoja(för färgen)
Ljus maizena redning

Koka upp vatten och fond.
Häll i sky och grädde.
Smaka av med äppeljuice,salt och peppar.
Häll i en skvätt coloritsoja.
Låt puttra en stund,red av med maizena till önskad konsistens och låt puttra ytterligare några minuter.

Skär upp köttet i tunna skivor.
Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0