Medelhavsburgare med rostad potatis



4 port

Rostad potatis:

600 g färskpotatis(skrubbad och delad)
Olivolja
Rosmarin,flingsalt

Lägg potatisen i ugnsform.
Ringla olivolja över och krydda.
Blanda runt ordentligt.
Rosta i ugnen ca 25 min tills potatisen är mjuk inuti och fått en krispig,gyllenbrun yta.
Jag brukar sätta ugnen på grill de sista minuterna.

Marinerad rödlök:

1 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger
1 tsk socker

Skiva löken tunt och lägg i marinaden i några minuter.

Hamburgare:
Dom gjorde jag ganska naturella eftersom det är så mycket andra smaker. 

500 g nötfärs
1 ägg

Salt,peppar ev lökpulver

Blanda ihop och forma till biffar.
Stek eller grilla på medelvärme.


Tillbehör:

2 ciabatta
1 mozzarellaboll
1 påse ruccola
Soltorkade tomater
2 dl cremefraiche gourmet rostad vitlök och timjan

Dela bröden på mitten och skär itu dem..
Stek insidan av bröden i en torr stekpanna.

Bygg ihop hamburgarna med alla ingredienser.
Servera med den rostade potatisen.
Jättegott att dippa potatisen i cremefraichen också.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0