Cashew och sesampanerad fisk med curry och äppeldipp

 
1 kg 
600 gram
2 st
1 dl cashewnötter
1,5 dl 
2 dl
1 st 
500 gram
0,5 st c
1 tsk
1 tsk
 
Koka 1 kg potatis.

Skala och riv 1 äpple. Fräs äpplet i en liten kastrull
tillsammans med 1 tsk smör och 1 tsk curry hastigt utan att det tar färg. Lägg över äppelfräset i en skål och låt det svalna något.
Blanda ner 2 dl yoghurt, 1 tsk honung och smaka av med
1 nypa salt och svartpeppar.
Ställt kallt i kylen tills det är dags för servering.

Ta bort eventuella ben ur fisken och skär den i lagom stora bitar.
Ta fram 2 st djupa tallrikar och vispa upp 2 st ägg med en gaffel i den ena.
Mixa 1 dl cashewnötter i en matberedare, lägg dem i en mortel eller hacka dem med en kniv till ett ”ströbröd”. Lägg nötterna i den andra tallriken tillsammans med 1 ½ dl sesamfrön, 1 tsk salt och ½ tsk peppar.

Vänd fiskbitarna först i äggen och sedan i nötblandningen. Hetta upp en panna och stek fiskbitarna i 1 msk smör och 1 msk olja tills de har fått fin färg på båda sidor.

Skala 500 gram morötter. Riv dem eller skär i stavar.
Servera dina nystekta fiskpinnar med kokt potatis, citronklyftor, morötter och curry & äppeldipp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0