Brytbröd med parmesanost

 
Perfekt buffébröd.
Detta recept är till 1 bröd-15 bitar

Ingredienser

25 g jäst

2 dl kall mjölk eller vatte

1/2 dl olivolja

2 dl riven parmesanost

1/2 tsk salt

ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)

Pensling:

ägg

vallmofrö

Gör så här:

 Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke.

Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet.

Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter.

Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.

Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den.

Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar (för 15 bitar).

Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200° C.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0