Vintergryta



Det här behöver du till 4 portioner:

600 g högrev
smör
1 krm svartpeppar
1 krm mald kryddnejlika
1 tsk kanel
3 lagerblad
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk kinesisk soja
2 dl rödvin eller matlagningsvin
2dl vatten
1 ½ msk vetemjöl
skal från 1 apelsin

Så här gör du:

Skär köttet i bitar och bryn det i lite smör i en stekpanna.
Lägg över i en gryta och häll i peppar, nejlika, kanel, lagerblad, kalvfond, soja och rödvin.
Koka grytan i ca 1 timme tills köttet känns mört.
(Jag kokar alltid minst 2 timmar,gärna längre) 
Vispa ut mjölet i vattnet.
Tvätta apelsinen och riv eller finstrimla skalet.
Rör ner vatten och apelsinskal i grytan och låt koka ytterligare 5 min.

Servera med ris och grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0