Princesstårta



Jag gjorde princesstårtor igår när en jobbarkompis skulle sluta hos oss.
Det fick bli en fuskvariant med färdiga bottnar och färdig marsansås i brist på tid.

Till 1 tårta behöver du:

Tårtbotten i 3 delar
Ca 1 dl hallonsylt
Ca 3 dl vispad grädde
Ca 2 dl kokt,avsvalnad marsankräm
+ ett par dl vispad grädde till ovansidan av tårtan

1 marsipanlock
florsocker att pudra över
1 marsipanros+blad(egengjorda el köpta)

Kokta marsankrämen enl anv på förpackningen.
Låt svalna.
Blanda sedan med den vispade grädden.
Bred hallonsylt på det understa lagret.
Lägg över en tårtbotten och bred på grädd/marsanblandningen som en kulle.
Lägg sedan på den sista botten och forma med händerna så att den blir jämn och fin.
Bred ut grädde överst.
Kavla ut det färdiga marsipanlocket lite till.
Ha lite florsocker på kaveln så att det inte fastnar.
Lägg på marsipanlocket försiktigt.
Börja stryka med händerna överst för att få bort ev bucklor och jämna sedan till på sidorna.
Skär bort överflödig marsipan.
Sikta över florsocker.

Jag skar ut rosenblad av den överblivna marsipanen och ritade lite streck så att dom såg mer verkliga ut.
Köpte även till lite vit marsipan som jag färgade rosa och gjorde rosor av.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0