Pasta med paprikasås,fläskfilé och rostade pinjenötter



4 port

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g pinjenötter
  • 280 g pasta av valfri sort

Paprikasås

  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Fräs paprikan i oljan i en kastrull. Häll på vin och buljong. Låt koka ca 10 min. Mixa i matberedare.
Häll tillbaka i en kastrull och låt koka upp.
Tillsätt grädden och red med maizenaredning.
Smaka av med salt, socker, kajennpeppar och pressad vitlök.
Putsa fläskfilén och skär i strimlor. Fräs strimlorna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Rosta nötterna i en torr stekpanna.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av och blanda med sås och fläskfilé.
Strö över pinjenötterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0