Morotsbröd i långpanna



Här blandade jag i lite av det jag hade hemma.

5 dl mjölk eller vatten

50 g jäst
0,5 dl olja
200 g finrivna morötter
1 tsk salt
2 msk sirap eller socker
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetekli
9 dl vetemjöl

Värm mjölken eller vattnet till 37°(fingervarmt).
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl.
Spara lite vetemjöl till utbakningen.
Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper.
Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen.
Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av 15-20 minuter.
Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.



Så fluffiga och goda :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0