Toscakaka



Ingredienser

Kaka:

100 g margarin eller smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde

Glasyr:

100 g margarin eller smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 påse(50 g)mandelspån
                      
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.

Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut.
Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min.
Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg.
Låt kakan svalna i formen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0