Gratinerad köttfärsrulle
4-6 portioner
Pannkaka:
2 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
4 krm salt
6 dl mjölk
4 ägg
2 tsk matfett
Fyllning:
1 gul lök
400 g nötfärs
2 msk matfett
4 dl krossade tomater med basilika
salt, svartpeppar
2 dl lagrad riven ost
Servera med:
vitkålssallad med apelsin
Ugn: 225°
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke.
Vispa i hälften av mjölken.
Tillsätt äggen och resten av mjölken och vispa till en slät smet.
Smörj en stor plåt med kanter.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Vänd upp pannkakan på ett smör-papper.
Skala och hacka löken.
Fräs löken i en stekpanna med matfett, tills den är mjuk.
Lägg i färsen och fräs den smulig.
Tillsätt krossade tomater och smaka av med salt och peppar.
Koka i några minuter.
Bred köttfärsröran på pannkakan och rulla ihop från långsidan.´
Strö över osten och gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter.
Skär upp i skivor och servera med vitkålssallad med apelsin.
Kommentarer
Trackback