Canneloni med kyckling
Ingredienser
3 st schalottenlök
30 g smör
250 g kycklingfilé
0.5 tsk salt
1 krm muskotnöt, malen
2 msk persilja
200 g Philadelphia Naturell Original
60 g parmesanost, riven
1 st äggula
0.5 dl mjölk
150 g lasagneplattor färska (eller förvällda torkade)
Gör såhär:
Fräs den hackade löken i smör några minuter. Tillsätt tärnad kyckling och stek ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt persilja och smaka av med salt och muskotnöt. Dra av från värmen och låt vila en stund. |
Rör samman hälften av Philadelphia-osten med hälften av den rivna parmesanosten och äggula till en slät kräm. Tillsätt den frästa kycklingen. |
Bred ut smeten på lasagneplattor och rulla ihop till canelloni. Lägg i en smord ugnsform. Värm ugnen till 200 grader. |
Rör samman resterande Philadelphia-ost och parmesanost med mjölk. Smaka av med salt och peppar. Bred ut smeten över canellonin och gräda ca 20 minuter. |
Servera med en krispig sallad. Jag gjorde mer sås att hälla över för annars blir det torrt så snåla inte med den. |
Kommentarer
Trackback