Barbequekyckling med ugnsrostad potatis och majs



Du behöver:

Kycklingfilé
American barbequesås(Santa Maria)

Potatis
Röd paprika
Majskolvar
Olivolja
Flingsalt,svartpeppar,paprikapulver,chiliflakes

Dela kycklingfiléerna på mitten om du vill att det ska gå snabbare.
Jag räknar 1 stor kycklingfilé per person(2 halvor)
Lägg kycklingen i en ugnsform och pensla på rikligt med barbequesås.
Ställ in i ugnen på 200 grader tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.

Skala och skiva potatisen.
Skär paprikan i strimlor.
Dela majskolvarna i mindre bitar.
Lägg allt i en ugnsform
Häll över olivolja och kryddor.
Blanda om ordentligt och ställ in i ugnen med kycklingen tills potatisen är mjuk och frasig runtom och majsen fått lite färg.
Till detta gjorde jag en vitlökssås på cremefraiche,pressad vitlök,salt och peppar.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0