Saffranspannacotta med björnbär

  • 1/2 paket saffran
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk salmbärs- eller björnbärssylt
  • Salmbär eller björnbär till garnering
Tillagning:
 
Låt gelatinbladen ligga i lite kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde,saffran,socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta sedan av den från värmen. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de löses upp och låt sedan svalna några minuter. Lägg en klick sylt i botten på 4 glas. Häll försiktigt gräddblandningen över sylten och ställ glasen i kylen i minst 4 timmar. Garnera med lite bär och servera.
 
Jag smälte vit choklad och lät det stelna på ett bakplåtspapper i frysen.
Tog sedan ut stjärnor med ett pepparkaksmått och dekorerade med de,björnbär och marsipantomtar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0