Pistagekola

 
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
2 dl rostade, saltade pistagenötter med skal
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Blanda smör, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad, vid kastrull. Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktid 15-30 min.
Skala och grovhacka nötterna. Rör ner nötter och vaniljsocker i smeten.Häll upp smeten på ett smörpapper. Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0