Cake pops med pepparkaka

 

Ingredienser

ca 10 st

Klubbpinnar (grillpinnar eller blompinnar går fint)
25 pepparkakor, ca 125 g
1 dl kesella
200 g mörk choklad, minst 55%
strössel
 
Gör så här:

Krossa pepparkakorna ganska grovt med händerna.Blanda krosset med kvarg tills smeten är ordentligt blandad och ganska fast. Rulla degen till bollar. Smält chokladen i mikro.
Sätt en pinne i varje boll och doppa försiktigt i chokladen. Rulla sedan i strössel och ställ dem i ett högt glas eller en mugg att stelna.


Tips! Ställ in bollarna i frysen när dom rullats så att dom blir ordentligt kalla. Då håller dom sig uppe på pinnen. Risken är annars att dom glider ner.Doppa sedan i chokladen.

Jag mixade kakorna i en matberedare.Missade att dom skulle krossas grovt med händerna men det blev gott. Smakade som pepparkaksdeg :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0