Lime och jordgubbscheesecake med vaniljfyllning

 
Ca 10 bitar

Botten:

10 digestivekex

75 g smält smör

Fyllning

500 g Kesella vanilj

2 dl crème fraiche

3 ägg

1 dl strösocker

½ msk vaniljsocker

Topping

2 gelatinblad

250 g frysta jordgubbar

1 dl vatten

4 msk strösocker

pressad saft av 1 lime

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mortel.
  3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  4. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter. Vispa ihop Kesella, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker och vaniljsocker.
  6. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 minuter.
  7. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  8. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen.
  9. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama försiktigt ur och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning.
  10. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.
  11. Ställ i kylen minst 4 timmar innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0