Små västerbottenpajer



Ca 14 st

Pajdeg:

250 g smör eller margarin(rumsvarmt)
6 dl vetemjöl
2 msk vatten

Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg och låt vila i kylskåpet va 1 timme.
Tryck ut degen i små pajformar med borttagbar botten.
Supersmidigt att få ut dom sen.
Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalen i 10 minuter på 225 grader.

Fyllning:

6 ägg
1 tsk salt
4 dl grädde
300 g västerbottenost

Sänk ugnen till 200 grader.
Vispa ihop ägg,salt och grädde.
Rör i osten.
Häll fyllningen i dom förgräddade pajskalen.
Grädda till stanningen stannat,ca 20 minuter.
Låt svalna och ta försiktigt ut dom ur formarna.

Perfekt på buffébordet med t.ex varmrökt lax på påsk eller midsommar.
Goda både varma och kalla.
Går att förbereda innan och frysa in.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0