Vit och mörk chokladpannacotta




 
Vit pannacotta
4 st 50 g vit choklad
2 1/2 dl grädde
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 st gelatinblad
4 st Mörk Pannacotta
1 1/2 st gelatinblad
75 g mörk choklad
2 1/2 dl grädde


Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.
Riv eller hacka chokladen.
Låt grädden koka upp och ta sedan av från plattan, häll i choklad, rör om och låt smälta.
Krama ur gelatinbladen ordentligt och vispa ner.
 
  • Häll upp lite pannacotta i botten på ett glas, ställ i frysen 5-15 minuter så att lagret har bildat en hinna, häll sedan på nästa lager, fortsätt så ända till kastrullerna är tomma.

  • Rör om i kastrullerna mellan varven och kom ihåg att dom inte ska stå på varm platta.

  • När du tömt kastrullerna kan du placera pannacottan i kylen låt stå minst 2 timmar innan servering.

    Garnera med t.ex physsalis.
    Jag dubblade detta recept och då blev det 6 st lite större glasskålar/ljuslyktor från Ikea.


  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0