Vaniljwhoopies med hallonfrosting



Kakdeg, vaniljwhoopies

100
g
smör, mjukt
1.5 dl strösocker
1 knivsuddsalt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 st ägg, ekologiskt
1 dl crème frâiche

Raspberry frosting

60
g
smör, mjukt
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1.5 dl hallon, färska

Kakdeg

Vispa smör och strösocker krämigt.
Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.
Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Låt svalna helt och gör frostingen.

Raspberry Frosting

Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt.
Vänd försiktigt ner hallonen.

 Montering

Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.
Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.

Jag garnerade dom med små sockerpärlor men det är inget man måste.
Tyckte bara att det va fint och har sett en del whoopies som är dekorerade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0